JOITAKIN KRIITIKOIDEN KOMMENTTEJA

Metsälehti / Mikko Riikilä
”Peuraniemen tarinat sijoittuvat Koillismaalle, samaan metsä-Suomeen kuin Kalle Päätalon maailmankin. Ei siis mitään suurta uutta, mutta Peuraniemi kirjoittaa letkeän hauskasti. Näitä tarinoita on mukava lukea.”
”Pölliäisiä Pussinpohjalta – teoksen nimeksi sopisi hyvin Veikko Huoviselta lainattu Lyhyet erikoiset. Viittaus Huoviseen ei Peuraniemen tapauksessa tarkoita Kainuun tekstimestarin tyylin jäljittelyä. Metsäheikki on taitava, tyyliltään omaleimainen kirjoittaja, joka havainnoi lähimaailman merkittävyyksiä sympaattisesti soljuvalla kynällä."

Metsätalous - Forestry / Pirjo Korhonen
”Omaan henkilöön iskevä huumorin taito on taito sinänsä. Omaperäinen tapa soljutella suomenkieltä saa lukijan hyvälle tuulelle. Luonnon ihmeet tuntuvat olevan Metsäheikkiä tavallista lähempänä. Metsäheikissä on konstapylkkäsen sukua.”

Itä-Häme / Osmo Kuisma
”Kriittisetkin mielipiteensä Heikki Peuraniemi esittää leppoisin sanankääntein, hiljaisella huumorilla. Omaan henkilöön kohdistuva huumori on laji sinänsä.
- Kuten lukija huomaa, kirjoittajan päässä on vika, mutta se on syntymävika, joten ei sille mitään voi, Metsäheikki sanoo.”

Iijoki-seutu / Juha Hagelberg
”Kirjan nimen mukaista varsinaista ”ukkoherraa” Peuraniemestä itsestään ei kuitenkaan tullut.
- Aika ajoi ohitseni. Minusta tuli vain metsäinsinööri.”

Joutsan Seutu / Markku Parkkonen
”Peuraniemen mukaan kirja on erityisesti kunnianosoitus ”nälän opettamille miehille”, ukkoherroille, jotka pyörittivät savotoita Suomen salossa. koulupohjana usein vain muutama viikko kiertokoulua.”

Koti-Kajaani  / Simo Hyttinen
”Kirjan monenkarheat ihmiset, ja savottaelämään liittyvät koskettavatkin asiat kiinnostavat metsäläisten lisäksi myös oikeita ihmisiä. Eikä lukija voi väistellä sitäkään, että Metsäheikin omaperäinen huumori kulkee lankana läpi kirjan. Metsäheikin vekkulimainen sanankäyttö tekee kirjasta herkullisen lukukokemuksen kenelle vain lukevalle suomalaiselle.”

Kirjailija, tohtori Liisa Enwald
”Pakinasi ovat ”pienellä” ja hienovaraisella tavallaan erittäin suuria ja tärkeitä pohdintoja. Ja juuri siksi, ettei niissä ole mitään näkyvästi julistavaa, ne kantavat selvää sanomaa ja niistä tulee hyvä olo: rauhaisa, turvaisa. Sinulla on sitä paitsi aivan oma kieli – sellainen joka on kaiken aikaa tietoinen itsestään. Huumorisi on paljolti kielihuumoria, joka perustuu sanojen merkityksille.”

Kirjailija, tohtori Panu Rajala
”Sinulla on ihailtavan luonteva ja luistava ote ja aiheisto peräti monipuolinen. Aina uudelleen hämmästyn: tuostakin se tietää tuon verran ja osaa keskittää sanottavansa nasevasti. Huumorisi muistuttaa Aapelia: yhteistä hymyilevä tyyli ja ohessa salaviisas sarkasmi, joka joskus yltää lähelle satiirin äänenpainoja.”

 

 

Metsäheikki

Uusi kirja

Aiempi tuotanto

Kirja-arvosteluja

Yhteystiedot