HEIKKI PEURANIEMI

 

Syntynyt 25.10.1934 Koillismaalla Pudasjärvellä, eläkkeellä Kajaanin kaupungin metsäinsinöörin virasta, asuu Keski-Suomessa Joutsassa.

Koulutus:

  • Iin Yhteiskoulu, keskikoulu v. 1950
  • Rovaniemen Metsäopisto, metsäteknikko v. 1960
  • Joensuun Metsä- ja puutalousopisto, metsäinsinööri
    v. 1988

- Oppilaaksi hakijoita 436, pääsykokeisiin kutsuttiin 83, näistä oppilaiksi 40, joista valittiin joukon korkeimmalla pistemäärällä, metsäteknikoksi kurssin toiseksi parhaana, keskiarvo liki yhdeksää.

MIKÄ METSÄHEIKKI?

- Olen läpi elämän ollut senkin sortin pöllö, että kirjoittaminen on kiinnostanut. Kansakoulussa sain monena vuotena koululaitoksen valtakunnallisessa kirjoituskilpailussa palkinnon. Kirjeopiston opettaja kirjoitti aineeseeni: ”Teillä on sujuva tyyli.” Hämmästelin, että mikä tyyli. En ollut tiennyt, että minulla on tyyli.

Työelämää viisi vuosikymmentä, viimeisten parin vuosikymmenen aikana kirjoittelua lehtiin. Nimimerkki Metsäheikki on tullut lukijoille tutuksi yli tuhannesta pakinasta ja sadoista asia-artikkeleista.

Eläkkeellä kirjailijaksi:
Vuodesta 2002 alkaen kuusi kirjaa. Viittä aiempaa kirjaa myyty yhteensä 22.000 kirjaa. Jokaista kirjaa myyty enemmän kuin yleensä myydään Finlandia-palkintoehdokkaina olleita. Kirja-alan ammattilaiset äimistelevät, että ovat menestyskirjoja. Painokset ovat tällä hetkellä lähes loppuunmyytyjä. Uusia painoksia voidaan ottaa.

Kirjoja voi tiedustella kirjakaupoista ja nettikaupoista.
Kirjoja voi tilata myös suoraan kirjailijalta, jolloin siihen saa kirjailijan signeerauksen tai tervehdyksen.

Jokainen kirja löytyy myös valtakunnan jokaisesta kirjastosta.

SAAKO KIRJAILIJA ITSE OSALLISTUA MARKKINOINTIIN, MYYDÄ KIRJOJA?
(Kun itse kysyy ja itse vastaa, ei tule jälkipuheita.)

Kyllä toki saa. Aivan kuin kuka muu taiteilija tai ammattilainen, taidemaalari, muotoilija, kuvanveistäjä, puuseppä, onhan meitä. Kun ensimmäinen kirjani ”Mitäs me kotipöllöt” oli ilmestynyt,  havaitsin, että minulla on valmiina potentiaalinen lukijakunta: nämä kaikenkarvaiset metsäläiset, minun omat ammattiveljet ja sisaret, metsäkoneyrittäjät, muut metsäalan moninaiset toimijat ja järjestöt. Ostavat omaan hyllyyn ja hyvinkin runsaasti lahjaesineiksi.

Useimmat kirjailijat markkinoivatkin tuotteitansa.
Olen itse myynyt aiempia viittä kirjaa 20.000 (kaksikymmentä-tuhatta) kappaletta, pääsääntöisesti puhelinmyyntinä. Väitänpä, että tuo on Suomen ennätys. Tarkennan: kirjailija itse myynyt itse kirjoittamiaan kirjoja. Väite on voimassa niin kauan kuin joku osoittaa sen
vääräksi.

Kajaanin kaupungin metsäherrana minulla oli tehtävänä vuosittain järjestää kaupunginvaltuustolle metsäretkeily. Kerran tein leikkimielisen laskelman, montako puuta kaupungin metsissä kasvaa, laskelman pohjana metsin hoitosuunnitelman arviotiedot. Kajaani on Suomen kolmanneksi suurin metsänomistajakunta, metsää yli 7.000 hehtaaria. Puuluvuksi tuli 19.762.379, siis yli yhdeksäntoista miljoonaa. Pokkana julkistin päättäjille tuon luvun, ja ilmoitin, että kuka ei usko, menköön laskemaan puut.

 

Metsäheikki

Uusi kirja

Aiempi tuotanto

Kirja-arvosteluja

Yhteystiedot